Expositie

Foto-expositie SKYE HIGH

Twee enthousiaste Zwolse fotografen Marc-Jan Heilhof en Gert Klos exposeren van 13 februari t/m 12 mei 2024 foto’s van het Schotse eiland Skye in het Infocentrum IJssel Den Nul.

Beiden hebben in het voorjaar van 2019 het Schotse eiland Skye bezocht. Dat eiland staat bekend om het spectaculaire ruige landschap, het mooie licht, de wisselende weersomstandigheden en natuurlijk ook de voortreffelijke whisky.

Marc-Jan bezocht dit eiland in de maand mei, waar hij twaalf dagen rondreisde. Voor hem was dit een fantastische ervaring. Hij werkt zowel in kleur als in zwart/wit, waarbij bijzonder licht, vorm en kleur heel belangrijke aspecten zijn. De hier gepresenteerde foto’s van hem zijn in kleur afgedrukt. In zijn vrije tijd reist Marc-Jan graag met de camper om de fantastische natuurgebieden in Europa te bezoeken om daar mooie landschapsfoto’s te maken.

Gert was er in de koude, regenachtige maand maart. Samen met z’n zoon trok hij enkele dagen lang met een landrover door dit prachtige gebied. In 1994 bezocht hij dit eiland ook al eens en maakte met z’n analoge camera foto’s, waarvan er enkele op deze expositie te zien zijn. Vanuit de analoge fotografie heeft hij de zwart/wit fotografie in het digitale tijdperk voortgezet. Zijn foto’s voor deze expositie zijn ook allemaal in zwart/wit afgedrukt. Naast natuurfotografie houdt hij zich bezig met verhalende, documentaire fotografie.

De twee fotografen laten op hun eigen karakteristieke wijze het prachtige Schotse Skye zien. Voor beiden is fotografie een middel om herinneringen vast te leggen en een manier om anderen te laten genieten van de gemaakte beelden.
Beiden hebben de intentie dit fotogenieke eiland ooit weer opnieuw te bezoeken en onder alle weersomstandigheden mooie scenes vast te leggen.

Laat u verrassen door de betoverende beelden en bezoek deze expositie.

  • Locatie: Infocentrum IJssel, Rijksstraat 109, Den Nul.